Mainio päivä verstaalla

Rasperi-kotelo Raspberry Pi -tietokoneelle verstaan pöydällä.

Pääset hetkeksi kanssani puutyöhommiiin, ei muuta kuin haalarit niskaan. Voit aloittaa hiomalla vaneriosia hienolla hiekkapaperilla. Käynnistän sillä välin laserleikkurin 🙂

Hiomista, hiomista

Eilen vietin pitkästä aikaa päivän verstaalla. Kotisivuhommat ja muut ovat vieneet huomiota jo liiankin kanssa. Välillä pitää päästä tekemään jotain mitä voi pidellä, pyöritellä ja fiilistellä omissa käsissä.

Olen saanut nyt viimeisteltyä pelikonekotelon yksityiskohdat haluamikseni. Lisäsin esimerkiksi kotelon pohjaan aukon, josta Raspin muistikortin saa helpommin paikoilleen ja pois irrottamatta koko tietokonetta kotelosta.

Pieni juttu, mutta käytettävyyden kannalta ehdoton parannus. Huomaat sen varmasti.

Rasperi-kotelon viimeistelyä verstaalla.
Rasperi-kotelon viimeistelyä verstaalla.

Laserleikkausta

Verstaan laserleikkurin ohjelmistopäivityksen myötä saan luotua työstöradat CAD-kuvan pohjalta entistä vaivattomammin.

Laserleikkaus on kätevä tapa työstää esimerkiksi juuri vaneria. Puun ominaisuuksista riippuen leikkaus saattaa kuitenkin välillä epäonnistua osittain. Esimerkiksi oksan kohdalla säde ei aina leikkaa läpi asti. Nämä kappaleet joudun usein hylkäämään. Onneksi niitä ei ole paljon.

Videolla näet kuinka laserleikkuri pistää menemään. Nopeutin videota viisinkertaiseksi, joten aivan tuollaista tanssia homma ei oikeasti tällä koneella ole.

Kuten huomasit, leikkaushomma pelittää hyvin. Sitä onkin tullut käytettyä lukemattomia tunteja muodon, mitoituksen ja liitosten suunnitteluun. Koevedoksiakin on nurkat täynnä 🙂

Iso kiitos myös Tampereen Hacklab -pajan väelle, heille jotka kunnostivat leikkurin entistä ehommaksi.

Hyvin hiottu

Lasersäde jättää leikkauspintaan tumman leikkausjäljen, joka osaltaan antaa ilmettä kotelolle. Muilta pinnoilta siistin aina mahdolliset tummentumat.

Nyt kun kappaleet on hiottu sileiksi, puhdistan ne vielä pölystä paineilmalla. Näytän sinulle lopuksi, kuinka helppoa kotelon kasaaminen on.

Mukavia rakenteluhetkiä!

-Mikko

bambora maksutavat