Tarina

Mikä ihmeen Rasperi?

Mainiosta nimestä saan kiittää hyvää ystävääni, jolla leikkaa usein.

Erään aivomyrskäyksen aikana esitetty kysymys, "miks se ei oo vaan Rasperi", avasi taas yhden umpisolmun. Näin tamperelaisena se sopii hyvin suuhun, ja jos olet kotoisin jostain muualta, voit kuvitella sen lausuttavaksi Tampereen murteella. Aika hyvä, eikö?

Sivuston itu

Ajatus, josta sittemmin muotoutui Rasperi.fi -sivusto, syntyi pienenä ituna takaraivossani lähes vuosikymmen sitten. Silloin vain tekniikka ei ollut riittävän helppokäyttöistä eikä oma tietotaito toteutustyön vaatimalla tasolla. Ajatus jäikin pitkäksi aikaa vain muhimaan, ponnistaakseen takaisin pintaan, kun aika oli kypsä.

Rasperi-kotelo ja painike
Rasperi-kotelo

Kohtalon ASA

Tarpeeksi kun itse veivaa, niin lopulta aina kohtalon rattaatkin puuttuvat peliin; avovaimon ratsastusharrastuksen tiimoilta Lempäälään suunnattu retki ja törmääminen vanhaan ASA -radioon paikallisella kirpputorilla johdattivat jo oikeaan suuntaan.

Ostohetkellä en sitä aavistanut, mutta toimimaton radio poiki tutkimusmatkan internetin syövereihin, jossa törmäsin Raspberry Pi -tietokoneeseen ja mahdollisuuteen toteuttaa itseäni uudella tavalla.

Raspberry Pi

Vaihtoehtoja punnittuani päätin kokeilla, pystyisinkö rakentamaan vanhan radion koteloon jonkinlaisen toimivan musiikkisoittimen. Raspberry Pi -tietokoneesta ja Hifiberry Amp -äänikortista sainkin aikaan laitteen, johon pystyn "striimaamaan" musiikkia tietokoneelta. Projekti oli erittäin mielenkiintoinen ja täynnä pieniä ja isoja onnistumisen hetkiä. Se taisi sytyttää taas melkoisen luomisen palon.

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä soitin on taas purettuna, ja olen tullut siihen tulokseen, että sen kohtalona on toimiminen alustana aina vain uusille käyttöjärjestelmä- ja muille kokeiluille. Matkan varrella olen onnistunut hajottamaan alkuperäisen "Raspini" juottaessani käynnistysnappulan johtoja.  Olen myös huomannut, että rakentelu on se juttu, ei niinkään lopullinen valmis tuote. Eli siis matka, ei niinkään päämäärä.

Toivotan kaikille hienoja rakenteluhetkiä ja onnistumisen iloa - Mikko

Mikko Mörö

Opiskelen tällä hetkellä verkkoviestintää, ja samaan aikaan suunnittelen ja tuotan yrityksille kotisivuja ja digitaalista markkinointia... niin ja pyöritän blogia ja verkkokauppaa 🙂

Taustaltani olen myös puuseppä, ja sen ammattitaidon pohjalta syntyvät tällä sivustolla myytävät laitekotelot. Harrastan "Raspin" lisäksi sulkapalloa ja bänditoimintaa kitaristin/laulunkirjoittajan roolissa.

Nämä sivut olen rakentanut yhdistelmällä; Worpress/Woocommerce/Customizr. Jos löydät sivustosta kehityskohteita käyttökokemuksen tai muun tiimoilta, niin otan palautteen mielelläni vastaan.

Rasperi -sähköpostini: mikko@rasperi.fi

Minä facessa: https://www.facebook.com/mikko.moro.3

Toiminimeni - Sivuseppä: https://sivuseppa.fi

bambora maksutavat