Raspberry Pi 3 -musiikkisoitin 4/4 – Airplay, Tuneblade

Tuneblade

Airplay ja Windows

AirPlay on Applen lanseeraama protokolla äänen, videon ja kuvien striimaamiseen kahden laitteen välillä. Tästä syystä MacOS:n Spotify-ohjelmassa voi käynnistää AirPlay-suoratoiston, kun taas Windowsissa tähän tarvitaan erillistä ohjelmaa.

Löysin oikeastaan vain kaksi pätevän oloista, soitinprojektiini sopivaa ohjelmaa. Voi olla, että muitakin on, mutta kovin helposti ne eivät vastaan tulleet.

Airfoil

Aifoil on laadukas, varsin helppokäyttöinen ja kevyt ohjelma, jolla pystyy lähettämään suoratoistettavaa audiota ohjelmakohtaisesti.

Valikosta voi valita ohjelman, jonka ääni suoratoistetaan. Tällöin muiden ohjelmien äänet tai esimerkisi käyttöjärjestelmän varoitusäänet eivät toistu päätelaitteessa, mikä on erittäin hyvä ominaisuus.

Ohjelmassa on laadukkaalta vaikuttava ekvalisaattori, jolla sain säädettyä omaan korvaani sopivan äänimaiseman. Tämä on projetissani tärkeää, koska joudun ylikorostamaan bassotaajuuksia kaiutinelementtieni vajavaisten äänentoisto-ominaisuuksien vuoksi.

Ohjelma maksaa kirjoitushetkellä 29 dollaria, joten olen käyttänyt toistaiseksi vain ilmaista testiversiota, joka alkaa suhista aina 10 minuutin toiston jälkeen.

En ole päässyt täysin yli Volumion kanssa esiintyneestä napsumisesta, vaikka Volumio onkin päivittynyt nyt 2.0 versioon. Parhaiten ohjelma toimii minulla moOde käyttöjärjestelmän kanssa.

TuneBlade v.1.6.3

Tuneblade suoratoisto-ohjelma herättää kahdenlaisia tuntemuksia. Ensinnäkään sillä ei pysty valitsemaan lähetettävää audiota ohjelmakohtaisesti, vaan suoratoistoon päätyy aina järjestelmän kaikki audio.

Käyttöjärjestelmän varoitusäänet on syytä kytkeä pois, jos aikoo työskennellä koneella musiikkia toistettaessa.

Äänen taajuuskojauksessa turvaudun Windowsin Realtek- ekvalisaattoriin, RuneBladen oma kolmipisteinen kun ei tunnu erityisen laadukkaalta ja minun tapauksessani riittävältä.

Ohjelma on ilmainen striimattaessa Raspberry Pi-laitteeseen, mikä tuli mukavana yllätyksenä.

Tuneblade on toistaiseksi kuitenkin ainoa löytämäni ohjelma, jota käyttettäessäni äänenlaatu on laitteisto- ja ohjelmistokokoonpanollani moitteetonta. Näin siis TuneBladen 1.6 versiopäivityksen ja Volumio 2.0 päivityksen jälkeen. Paha tässä siis valittaakaan, näillä mennään, ainakin toistaiseksi.

Ja kyllähän se hyvin soi…

 

bambora maksutavat